Skupina Gadi je moška trio zasedba katera prihaja iz širše okolice Ljubljane. Skupina je poznana predvsem po skladbah kot so Malo malo še, Poslovni oglas, Draga povej, Ona, Bejbi, Pojdi z njim, Ne grem domov, Ko mislim nate,… Začetki skupine segajo vse v leto 2005. Bolj resno pa so začeli delati od leta 2008 naprej, ko so začeli snemati prve avtorske skladbe. Takrat so se začeli udeleževati raznih TV oddaj in festivalov kjer so dobili kar nekaj nagrad.

Prvič so bili nagrajeni leta 2010 na Graški Gori (najboljša melodija in zlati pastirček) in konec leta še v Dolenjskih Toplicah (najboljša izvedba). Še uspešnejše je bilo naslednje leto, ko so bili ponovno med najboljšimi ansambli na Graški Gori (zlati pastirček), še pred tem pa so bili nagrajeni tudi na Vurberku (najboljša izvedba) in na najprestižnejšem festivalu Slovenska polka in valček, kjer so dosegli drugo mesto s polko Poslovni oglas.

Do sedaj so izdali štiri albume (Poslovni oglas, Malo, malo še, Ne grem domov in Ko mislim nate). Skupno so izdali že več kot 50 skladb, in več kot 25 videospotov. Vsi so tudi avtorsko dobro podkovani saj poleg tega, da so avtorji in soavtorji večine svojih skladb, naredijo tudi veliko skladb za druge izvajalce.

Uspehi:

FESTIVAL GRAŠKA GORA 2010:
Nagrada za najboljšo melodijo in zlati pastirček (Le enkrat se živi)

FESTIVAL DOLENJSKE TOPLICE 2010:
1. nagrada strokovne komisije za izvedbo (Igra denarja)

FESTIVAL SLOVENSKA POLKA IN VALČEK 2011:
Naj polka festivala (Poslovni oglas)

FESTIVAL VURBERK 2011:
1. nagrada strokovne komisije za izvedbo (Draga povej)

FESTIVAL GRAŠKA GORA 2011:
Zlati pastirček (Pojdi z njim)

FESTIVAL DEBELI HRIB 2011:
1. nagrada strokovne komisije za izvedbo in 2. mesto po mnenju občinstva (Bejbi)